Description

Италијанскиот ресторан Воденица-Мулино е сместен во центарот на Скопје во населбата Капиштец. Отворен е од 2003 година и со својата гала кујна е препознатливо место во Република Македонија за љубителите на гастрономијата.Во рамките на ресторанот има вински клуб, и национален подрум кои се одлично место за прослави и коктели, од секаков вид. Исто така има и конференциска сала со капацитет од 140 места.

Шеф на ресторанот е Cavaliere Стојан Филипоски. Тој работел 30 години во италијанскиот град Сенигалија пред да дојде во Скопје. Сега го води ресторанот Воденица- Мулино, основач е на Spizzicotto и на култното скопско бифе Рим-Париз.

Open
Open 24h today
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  N/A

 • Wednesday

  N/A

 • Thursday

  N/A

 • Friday

  N/A

 • Saturday

  N/A

 • Sunday

  N/A

 • February 24, 2020 5:02 pm local time

Follow us
mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a review
   keyboard_arrow_up
   Translate »